Om

 

Askersunds Auktionskammare

Askersunds Auktionskammare HB Norströmsgatan 1 69632 Askersund Tel: 0708-33 44 63

Handla på auktion

 

Att köpa: Vi tar kontant betalning, Bankkort

och kreditkort. (Ej American express).

Alla köpare måste registrera sig för att erhålla ett kundnummer. Då erhåller man en nummerskylt att hålla upp vid budgivning.

Vid köp visas nummerlappen upp och köpen registreras på respektive köpare, när man så har handlat färdigt ber man om en sammanställning och kan således betala alla inköp på en gång.

Påslag sk. Slagavgift 10:- per utrop upp till 190:-

Från 200:- och uppåt tillkommer 20:- I slagavgift.

Ansvar: Alla varor säljes i befintligt skick och det är upp till köparen att vara uppmärksam på eventuella skador och dylikt. Vi lämnar 1 v. garanti på elektronikprodukter.

 

Anbud: Vi tar emot anbud via blanketter som finns i auktionslokalen alt. via mejl som kan lämnas fram till 18 timmar före auktionsstart.

Lämnar du via mejl så svarar vi när anbuden är registrerade.Får du ingen bekräftelse är det säkrast med telefonkontakt. Vi kollar av mejlen regelbundet, men var gärna ute i god tid. Alltså vi en Auktion kl 13.00 vill vi ha anbuden före kl.10.00 dagen innan så att vi hinner lägga in anbuden i god tid . Obs! Förutom slagavgift ,se nedan tillkommer anbudsavgift fn. 10:- per vunnet bud I exp. Avg.

 

 

 

Historia

 

 

Auktioner som handelsform är inget nytt påfund. Redan år 1764 etablerades den första Auktionskammaren i Askersund. Fram till slutet av 1800-talet hade staten monopol på handeln med begagnade varor.

Under större delen av 1900-talet drevs flera auktionsfirmor i privat regi. 1987 grundade Eric Lind & Co Askersunds Auktionskammare HB.

 

 

Vi började med några auktioner i Folkets Hus och det har sedan expanderat och idag har vi c:a 20 Auktioner per år varav de flesta i Hamnmagasinet som ligger i Askersunds hamn och är från mitten av 1800 talet. Vi finns där sedan 27 år tillbaka. Och på den vägen är det.

Sedan år 2000 drivs Askersunds Auktionskammaren som ett familjeföretag.

 

År 2004 fick firman med Eric Lind i spetsen mottaga utmärkelsen “Årets Företag” i Askersunds Kommun, vilket kom som en klapp på axeln efter många års arbete och det gav en kick framåt .

 

År 2007 blev Eric Lind nominerad i tävlingen “Sveriges Bästa Auktionist” och slutade på en hedersam andraplats.

 

Idag ombesörjer företaget såväl auktioner, flytt och flyttstädning. Denna helhetslösning är en del av vår affärsidé, där du som kund ska känna trygghet.

 

Vi annordnar i regel en auktion var fjortonde dag, året om. Såväl stora gårdsauktioner som mindre auktioner i vår lokal i hamnen i Askersund. Vi utför kostnadsfri värdering vid försäljning, annars tillkommer timkostnad.

 

 

 

 

Affärsidé

 

Företaget ombesörjer såväl auktioner, varuförmedling, transporter samt även flytt och flyttstädning. Denna helhetslösning är en del av vår affärsidé, där du som kund ska känna trygghet.

 

Vi utför:

  • Auktioner
  • Gårdsauktioner
  • Konkursauktioner
  • Värdering
  • Flytt
  • Transporter 1kg - 4ton
  • Förmedling av varor: Säljkonsult
  • Tömning av Dödsbon
  • Magasinering av gods